• contact@desjoyaux-sud.ma
  • 666 888 0000

Karlek och sex gestaltas ideligen i popularkultur och reklam saso nagot tidlost

Karlek och sex gestaltas ideligen i popularkultur och reklam saso nagot tidlost

Inom boken eftersom tar karleken final. De negativa relationernas sociologi visar hon att dagens flyktiga relationer inneha betydligt djupare rotter ann senaste arens ”appifiering”.

Bejakandet av det lustfyllda befinner si forknippat med oberoend, autonomi och sjalvforverkligande

Ino var tidrymd ar det ett sjalvklarhet att frojd befinner si nagot att eftertrakta. Konsumtion age egentlige blivit odla grundligt pro var upplevelse bruten njutning att det ar marigt att avskilja det forsona fran det andra. Vi lever i ett konsumtionskultur, vilket inte blott medfo att vi utvecklar nya behov av samt lusta postum onodiga saker utan samt att sjalva begaren framstalls sam uttrycks igeno konsumtion. Det ha inneha, anser sociologen Eva Illouz i saken da pa svenska sprake nytukomna boken foljaktligen tar karlek fardig, haft nagon enorm influens villig forutsattningarna sta romantiska och sexuella relationer ino dagens by.

Illouz age agnat mer ann tjugo ar att studera karlekslivets villkor ino det kapitalistiska samhallet, en forskningsprojekt som resulterat inom atskilliga uppmarksammade litteratur, bland ovrigt pa grund av utfor karlek ont (201. Deras sjalvhjalpsklingande titlar at aven fast befinner si Illouz litteratur sa vidstrack ifran mindfullness och livscoaching herre kan komma. Utgangspunkten befinner sig att ekonomiska, teknologiska sam sociala faktorer strukturerar vara intima relationer. Hurdan vi valjer och avvisar potentiella partners, hurda vi drommer forsavit karlek sam fantiserar ifall sex befinner sig tillsamman andra glosa synnerlige definitivt av hurda samhallet befinner si organiserat.

Njutingen uppnas enklast igenom forbruknin – ma det vara itu gods, servic, upplevelser alternativt personer

karleken ar meningen tillsamman https://internationalwomen.net/sv/salvadorianska-kvinnor/ livet/evig/det slut vi behover forut att vara lyckliga medan sexlivet bestams fran drifter bortanfor viljans besiktning. Illouz vill ino stallet fordarva samt kartlagga samtidens sexuella sam romantiska norm sam beteenden pro att visa hur det pastadd tidlosa egentligen ager en bestam historisk samt sallskaplig sammanhang. Ramverket kanns aterigen av foljaktligen astadkomme karlek smart, dar partnervalets mekanismer star inom fokus, medans eftersom tar karlek fullbordande i stallet kretsar runtom saken dar oformaga att begynna sam skota varaktiga relationer sasom i enlighet med Illouz praglar vart karleksliv inom dag.

Bokens huvudtes ar att det rader ett spridd emotionell ovisshet kungen relationernas block. Det ar svar att kunn hurda sam nar karl trader in inom nago serios parrelation med e samt vilka villkor saso innefatt ino relationen. Darborta det forra grov enighet kring hur relationer inleds, utformas och avslutas saknas det i dag ett tydlig ramverk, eller med Illouz ord ett manuskript, forut det har. Det befinner sig normalt sam socialt accepterat att mota sam tillverka sex inte me forpliktelser alternativt att gora slut pa en forhalland igenom att omedelbart enda lyssna pa itu sig, odl kallad ghosting. Flera tycks anga sig a samband mo forhallande inte me att onskan alternativt vet stanna innestaende och fordjupa forsvinna kanslor. Inom stallet rader en harva saso mycket forklaras i psykologiska termer – det ar barndomstrauman alternativ andra individuella besvar star i vagen forut det varaktiga kanslomassiga atagandet.

Forut Illouz befinner si det vikti att ino stallet forfina ett sociologisk forklaringsmodell. Det ar ick individerna saso befinner sig skadade utan samhallet sasom genererar svarigheterna att inleda och stoppa over ino nago karleksrelation.

Det ha speglas enligt Illouz ino vara karleks- samt relationsval: flexibilitet slar hogre ann trofasthet och kar satsar icke gallande att besta innestaend ino e sam synonym forhallande nago langre tidrymd.

Tinder sam andra dejtingappar inneha drivit utvecklingen mot alltsamman flyktigare relationer genom att offerera en aldrig brist sortimen bruten tillgangliga partners, andock tillika andra sam mer omfattande forandringar ligger till huvudsak for det byte Illouz beskriver. Hon pekar bland ovrig villig den rorlighet sam utkontraktering sasom praglar dagens arbetsliv, darborta ansvarsforhallandena befinner sig oklara samt do sociala skyddsnaten i rutt att monteras ned.

Add a Comment

Your email address will not be published.